Hitta bästa billånet

Behöver du låna pengar till att köpa bil och vill veta vilket billån som är bäst? Moneymaster.se listar bästa billånen för dig som letar efter bra lånevillkor och en snabb ansökningsprocess. Med vår tjänst kan du jämföra kostnader och villkor för olika billån.

Jämför olika billån

Vi listar de mest populära billånen

Högst betyg

Vilket billån har högst kundbetyg?

Låna till bil

Hitta billånet med bäst villkor

Jämför billån

Enkel och snabb låneprocess

Vad är ett billån?

Ett billån är ett lån du kan använda dig av för att finansiera ett bilköp. Många banker och auktoriserade bilhandlare erbjuder färdigpaketerade billån där bilen utgör säkerhet för lånet. Den typen av billån kräver ofta en kontantinsats på minst 20 %. Att ta ett privat billån utan säkerhet har blivit betydligt vanligare och är det bästa alternativet om du skall köpa bilen privat eller t ex via Blocket. Med ett privatlån till bilköpet så kan du låna upp till 100 % av beloppet och du behöver därför inte betala någon kontantinsats. Det finns idag många aktörer som erbjuder dig billån online. Låneprocessen är oftast enkel och snabb. För att hjälpa dig att välja det bästa billånet, så har vi listat de främsta långivarna nedan så att du kan jämföra:

POPULÄRA BILLÅN

4.4 av 7 röster

bynk

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

3,95 %

398 kr

10,000 – 300,000 kr

3 – 12 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Fyra betalfria månader / år

• Kredituppl: UC och Bisnode

• Årsinkomst: min 120,000 kr

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Nej

4.3 av 9 röster

Lendo

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

2,95 %

0 kr

10,000 – 600,000 kr

1 – 15 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Låneförmedlare

• Låg räntenivå

• En kredituppl. flera låneerbjudanden

• Årsinkomst: min 100,000 kr

• Åldersgräns: min 18 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.3 av 7 röster

SevenDay

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

3,45 %

0 kr

10,000 – 500,000 kr

1 – 12 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• SevenDay Prisgaranti

• Kredituppl: UC och Bisnode

• Årsinkomst: min 120,000 kr

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

NejJämför billån

Jämför och se vilket billån som passar dig bäst

Med vårt digitala verktyg nedan kan du jämföra olika billån och enkelt hitta det bästa lånet när du skall köpa bil. Du väljer lånebelopp och önskad återbetalningstid, så sorterar vårt verktyg automatiskt fram de bästa förslagen för dig. Du kan filtrerar och sorterar på olika parametrar och villkor. 

Välj lånebelopp: 123
Återbetalningstid: 123
 • Filtrera för:
 • Utan UC
 • Lån med betalningsanmärkning
 • Endast låneförmedlare
Sortera på:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns ingen matchning. Sök igen
Visa fler resultat

Allmänt: Presenterad månatlig betalning och totalkostnad ovan är exempel och visar vad den månadsvisa återbetalningen kan vara för en person med mycket god kreditvärdighet. Verklig ränta och kostnad hos långivaren kommer att baseras på den kreditbedömning som görs vid ansökningstillfället. Låneexempel: vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.

Tips när du jämför billån!

När du jämför billån är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån ditt lånebehov och hur länge du vill låna samt vilken typ av bilköp det är. Du kan jämföra olika långivare med varandra för att därefter avgöra vilket lån som skulle fungera bäst för ditt bilköp. Med verktyget ovan kan du sortera på flera olika parametrar och även få mer information om resp långivare.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför billån och vill köpa bil:

 1. Lånevillkor och krav? Lånevillkoren har en stor betydelse när du jämför olika billån. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som du är intresserad av.  Kraven på dig som privatperson skiljer sig något åt mellan de olika långivarna. Undersök därför vilka krav långivarna ställer på dig när det gäller t ex ålder, kredithistorik och om du måste vara folkbokförd i Sverige eller inte? Det skiljer sig även åt om du ska köpa en ny bil eller en begagnad bil på privatmarknaden.
 2. Billån med säkerhet När köper en ny bil eller en bil via en auktoriserad bilhandlare har du oftast möjlighet att teckna ett färdigpaketerat billån. Den här typen av billån brukar erbjuda bra räntevillkor, då du som konsument lämnar bilen eller ibland även bostaden som säkerhet. Nackdelen för billån med säkerhet är att man måste betala minst 20 % i kontantinsats.
 3. Billån utan säkerhet När du köper en begagnad bil eller om bilköpet sker privat så erbjuder inte banken samma typ av finansieringsmöjlighet. Då får du istället ta ett privat billån – och behöver inte lämna någon säkerhet. Den här typen av billån utan säkerhet kallas även ibland för blancolån. Då man inte lämnar någon säkerhet för billånet så är räntenivån oftast lite högre. Fördelen för billån utan säkerhet är att man inte behöver betala någon kontantinsats utan du kan låna upp till 100 % av bilens kostnad.
 4. Borgen? Vid privat billån krävs ingen säkerhet, eftersom det är ett s.k. blancolån. Du som låntagare har istället fullt betalningsansvar för eventuella restskulder.

Välj det billån som passar dig bäst

Efter att du har sorterat fram de bästa villkoren hos olika långivare, så skall du välja det billån som är lämpligast utifrån dina förutsättningar. Det kan då vara bra att utgå från:
 • Hur beräknas räntan? Räntan är kostnaden som du betalar för att få låna pengar till bilköpet. Det vanligaste är att ränteavgiften bestäms individuellt och varierar beroende på den kreditbedömning som görs av dig i samband med ansökan. Kostnaden eller räntan beräknas vanligtvis som en årlig avgift i procent (%) på utestående lånebelopp. Räntan eller månadsavgiften betalar du sedan varje månad tillsammans med återbetalning av billånet.
 • Jämför den effektiva räntan! Det är viktigt att undersöka och jämföra hur stor den totala kostnaden för lånet blir. Detta görs genom att jämföra den s.k. effektiva räntan. Den effektiva räntan av ett lån visar avgiftsnivån i procent per år och inkluderar räntan på lånet + övriga avgifter (såsom ev. uppläggningsavgift, aviseringsavgift). Genom att jämföra den effektiva räntan undviker du att luras av ”lockpriser” från olika aktörer och får då en korrekt bild av den verkliga kostnaden inklusive alla avgifter för de billån du jämför.
 • Lånebelopp? Hur mycket pengar får du låna? Alla långivare har en fastställd begränsning vad gäller minsta och största möjliga lånebelopp. Välj därför en långivare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov till bilköpet. Vanligtvis baseras sedan maximalt lånebelopp på den kreditbedömning som görs av dig och som då bl a tar hänsyn till din inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har någon betalningsanmärkning.
 • Betalningsanmärkning? De flesta långivare ställer krav på att du som privatperson inte får ha några betalningsanmärkningar för att du skall få låna pengar till ett bilköp. Men vissa långivare beviljar även lån om du har en betalningsanmärkning. Om din ekonomi och inkomstsituation ser bra ut i övrigt, så kan det gå att bli beviljad ett lån hos vissa långivare trots att du har en betalningsanmärkning.
När du slutligen hittat ett billån som du är intresserad av, så kan du få mer information genom att klicka på knappen [Ansök nu »] till höger i verktyget ovan. Du kommer då till låneföretagets webbplats där du bl a kan ansöka direkt och hitta mer information om hur du går vidare för att låna pengar till ditt bilköp. 

Sammanfattning: Billån

Det uppstår ofta situationer när man behöver låna pengar för att köpa en bil privat. Att hitta det bästa billånet på nätet är inte helt lätt då det finns många långivare att välja mellan och ibland behöver man pengarna snabbt. Om du fortfarande är osäker efter att ha provat vårt digitala verktyg, så kan du alltid undersöka om något av långivarna under kategorin Populära billån högre upp på sidan skulle passa dig? Det är långivare och låneförmedlare som rankas högt vad gäller Sveriges mest populära och bästa billån. De finns vanligtvis också med i topplistan när våra användare väljer billån och lämnar ett kundbetyg. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi att du jämför avgifter, villkor och läser på om varje långivare för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilket billån som kan fungera bäst för dig.

Vanliga frågor & svar om billån

Långivarna på den svenska lånemarknaden erbjuder billån från 5,000 kr upp till 600,000 kr. 

Du väljer själv lämpligt belopp du vill ansöka om och vilken återbetalningstakt du önskar att ha på lånet.

Räntorna för billån varierar mellan olika aktörer och baseras på den kreditbedömning som görs på dig vid ansökningstillfället.

Vanligtvis ligger räntorna på ca 2,95 – 19,95 % per år beroende på din kreditprofil och risk.

Flera långivare har möjlighet att betala ut lånet redan samma dag. Men du bör räkna med att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar.

Ja, långivaren tar en kreditupplysning på dig och gör en bedömning av din kreditvärdighet. De kontrollerar bl a aktuell inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har någon betalningsanmärkning.

I de flesta fall görs kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC), Creditsafe eller Bisnode.

Varje månad måste du betala ränta tillsammans med amortering (återbetalning) av billånet.

Många långivare erbjuder en smidig process där lånet återbetalas via autogiro från ditt privatkonto.