Låna

Jämför olika alternativ och få pengar över till annat

Välj vilken tjänst du vill jämföra genom att klicka på resp alternativ nedan:

Tips för dig som vill låna pengar!

När du jämför olika lånemöjligheter är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån din situation och ditt lånebehov. Du kan jämföra olika alternativ för att därefter avgöra vilket lån som passar bäst för dig.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför lån är:

Hur beräknas räntan? Ränteavgiften är kostnaden som du betalar för att låna pengar av en långivare. Det vanligaste är att räntenivån är individuell och baseras på den kreditbedömning som görs av dig i samband med en ansökan. Räntan beräknas som en årlig avgift i procent (%) på utestående lånebelopp och som du sedan betalar varje månad tillsammans med återbetalning av lånet. 

Lånevillkor och krav? Lånevillkor har en stor betydelse när du jämför olika långivare. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som du är intresserad av. Undersök vilka krav långivaren ställer på dig som låntagare när det gäller t ex ålder, inkomst, tidigare betalningsanmärkningar och om du måste vara folkbokförd i Sverige?

Lånebelopp? Alla långivare har en fastställd begränsning vad gäller lägsta och högsta möjliga belopp som de lånar ut. Välj därför en långivare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov. Vanligtvis baseras sedan maximalt lånebelopp på den kreditbedömning som görs av dig och som då bl a tar hänsyn till hur stor din inkomst är och hur din kredithistorik ser ut.