Försäkring

Jämför olika försäkringar och få pengar över till annat

Välj vilken försäkring du vill jämföra genom att klicka på resp alternativ nedan:

I samarbete med Insplanet erbjuder vi möjlighet att jämföra olika försäkringar.

Tips när du jämför försäkringar!

När du jämför och utvärderar olika försäkringar är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån din situation och ditt försäkringsbehov. Är du på jakt efter en ny försäkring eller vill du byta en försäkring du redan har? I vårt samarbete med Insplanet kan jämföra olika alternativ från flera olika försäkringsbolag, för att därefter avgöra vilken försäkring som är mest prisvärd och passar bäst för dig.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför försäkringar är:

Typ av skyddDet är viktigt att fundera igenom vilket försäkringsskydd du vill ha och vad du tycker är viktigt att försäkringen täcker. Se alltid till att i grunden ha en bra hemförsäkring som ger skydd om t ex dina saker blir stulna eller skadade. Sedan kan du komplettera hemförsäkringen med olika typer av sakförsäkringar (såsom bilförsäkring, båtförsäkring, djurförsäkring etc). Utöver olika sakförsäkringar går det även att försäkra sig för vissa mer specifika personliga händelser, t ex om skulle bli arbetslös genom en inkomstförsäkring.  

Försäkringens innehåll. Du kan spara ganska mycket pengar genom att välja en billig försäkring. Men det är inte bara priset som är avgörande när man väljer den bästa försäkringen, det är även viktigt att titta på försäkringens innehåll också. Det kan gälla villkor för självrisk, försäkringsbelopp, ansvarstider, säkerhetsföreskrifter mm. Försäkringsbolagen har även olika villkor och krav för utbetalning ifall olyckan är framme. Därför är det viktigt att sätta priset i relation till innehållet i försäkringen.   

Typ av försäkringsbolag. Vilken typ av försäkringsbolag är bäst? Det finns fördelar och nackdelar med både större eller mindre försäkringsbolag. Mindre försäkringsbolag har ibland möjlighet att erbjuda mer kostnadseffektiva försäkringar eller mer specialanpassade alternativ, samtidigt som de större försäkringsbolagen i de flesta fall har möjlighet att erbjuda bättre kundservice och rabatter. För att hitta det bästa försäkringsbolaget kan du börja med att jämföra försäkringsbolagens utbud av produkter och priser. I samarbete med Insplanet så har vi ovan samlat direktlänkar till olika försäkringsjämförelser så att du snabbt och smidigt kan fatta ett så bra beslut som möjligt.