Hitta bästa snabblånet

Behöver du låna pengar och vill veta vilket som är det bästa snabblånet? Moneymaster.se listar de bästa sms-lånen för dig som letar efter ett lån utan UC och med snabb utbetalning. Med vår tjänst kan du jämföra kostnader och villkor för olika snabblån.

Jämför olika snabblån

Vi listar de mest populära snabblånen

Högst betyg

Vilket snabblån har högst kundbetyg?

Lägre lånekostnader

Hitta sms-lånet med bäst villkor

Kvinna jämför bästa snabblånet och SMS-lånet med mobil

Enkel och snabb låneprocess

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån (kallas även ibland för sms-lån eller mikrolån) är ett lån utan säkerhet och som vid beviljad kredit kan betalas ut direkt eller inom ett par timmar. Oftast rör det sig om mindre lånebelopp (ca 3,000 – 10,000 kr) och med en kort återbetalningstid, vanligtvis inom 30 dagar. Lånen används främst till konsumtion eller när man tillfälligt råkar ha slut på pengar på bankkontot. Ansökningsprocessen för snabblån sker enkelt och snabbt online via dator, mobil eller surfplatta och görs mestadels utan UC . Då snabblån har en kort återbetalningstid så blir ofta den effektiva årsräntan (inkl ränta och avgifter) relativt hög jämfört med ett vanligt privatlån. För att hjälpa dig att välja det bästa snabblånet, så har vi listat de främsta långivarna nedan så att du kan jämföra:

POPULÄRA SNABBLÅN

4.5 av 15 röster

Cashbuddy logo

Ränta:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

26,05 %

0 kr

5,000 – 25,000 kr

12 – 60 mån

Ja

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Krav: Svenskt personnummer

• Kredituppl: UC

• Årsinkomst: Individuell bedömning

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.4 av 28 röster

Klicklån logo

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

9,84 %

595 kr

10,000 – 40,000 kr

12 – 72 mån

Ja

 

EGENSKAPER

• Snabb ansökningsprocess

• Krav: Svensk medborgare

• Kredituppl: Creditsafe

• Årsinkomst: Individuell bedömning

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Nej

4.2 av 21 röster

Smspengar logo

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

39,30 %

320 kr

1,000 – 30,000 kr

1 – 36 mån

Ja

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Krav: Svensk medborgare

• Kredituppl: Creditsafe

• Årsinkomst: Individuell bedömning

• Åldersgräns: min 18 år

BETALNINGSANMÄRKNING

NejJämför snabblån

Jämför och se vilket snabblån som passar dig bäst

Med det digitala verktyget nedan kan du jämföra olika snabblån och enkelt hitta det bästa sms-lånet när du behöver låna pengar. Du väljer lånebelopp och anger din ålder, så sorterar verktyget automatiskt fram de bästa förslagen för dig. Du kan filtrerar och sorterar på mest populära snabblån eller lån med lägst ränta.

Allmänt: Presenterade räntor och kostnader är exempel och visar vad totalkostnaden kan vara för en person med god kreditvärdighet. Verklig ränta och kostnad hos långivaren kommer att baseras på den kreditbedömning som görs vid ansökningstillfället. Låneexempel: vid tilldelat lån på 5 000 kr under 3 månader, nominell ränta 39 %, effektiv ränta 181,9 %, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 60 kr, totalt 5 928 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora belopp på 1 976 kr under 3 månader.

Tips när du jämför snabblån!

När du jämför snabblån är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån ditt lånebehov och hur länge du vill låna pengar. Du kan jämföra olika långivare med varandra för att därefter avgöra vilket snabblån som skulle passa bäst för dig. Med verktyget ovan kan du sortera på flera olika parametrar och även få mer information om resp långivare.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför snabblån är:

  1. Hur beräknas räntan? Räntan är kostnaden som du betalar för att få låna pengar genom ett snabblån. Det vanligaste är att ränteavgiften bestäms individuellt och varierar beroende på den kreditbedömning som görs av dig i samband med ansökan. Kostnaden eller räntan beräknas vanligtvis som en årlig avgift i procent (%) på utestående lånebelopp. Räntan eller månadsavgiften betalar du sedan varje månad tillsammans med återbetalning av lånet.
  2. Jämför den effektiva räntan! Det är viktigt att undersöka och jämföra hur stor den totala kostnaden för lånet blir. Detta görs genom att jämföra den s.k. effektiva räntan. Den effektiva räntan av ett lån visar avgiftsnivån i procent per år och inkluderar räntan på lånet + övriga avgifter (såsom ev. uppläggningsavgift och aviseringsavgift). Genom att jämföra den effektiva räntan undviker du att luras av ”lockpriser” från olika aktörer och får då en korrekt bild av den verkliga kostnaden inklusive alla avgifter för de privatlån du jämför.
  3. Lånevillkor och krav? Lånevillkoren har en stor betydelse när du jämför olika snabblån. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som du är intresserad av. Kraven på dig som privatperson skiljer sig något åt mellan de olika långivarna. Undersök därför vilka krav långivarna ställer på dig när det gäller t ex ålder, kredithistorik, svensk medborgare och om du måste vara folkbokförd i Sverige eller inte? Det är även viktigt att ha koll på resp långivares villkor. Det kan gälla max lånebelopp, om det görs någon kreditupplysning utan UC och om det är ok att ha en betalningsanmärkning sedan tidigare?
  4. Lånebelopp? Hur mycket pengar får du låna? Alla långivare har en fastställd begränsning vad gäller minsta och största möjliga lånebelopp. Välj därför en långivare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov. Vanligtvis baseras sedan maximalt lånebelopp på den kreditbedömning som görs av dig och som då bl a tar hänsyn till din ålder, inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har någon betalningsanmärkning eller inte.
  5. Betalningsanmärkning? De flesta långivare ställer krav på att du inte får ha några betalningsanmärkningar för att du skall få låna pengar utan säkerhet. Men vissa snabblångivare kan bevilja dig lån även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare – se bl a Cashbuddy. Om din ekonomi och inkomstsituation ser bra ut i övrigt så kan det gå att bli beviljad ett snabblån ändå.

Välj det snabblån som passar dig bäst

Efter att du har sorterat fram de bästa villkoren hos olika långivare, så skall du välja det snabblån som är lämpligast utifrån dina förutsättningar. Det kan då vara bra att utgå från:

  • Total kostnad. Den totala kostnaden är i längden den kanske viktigaste faktorn när du väljer vilket snabblån som kan passa bäst för dig. Du bör välja det lån som har lägst ränta och totalkostnad. Viktigt att du även inkluderar ev uppläggningsavgifter och övriga kostnader.
  • Löptid. Längden på möjlig återbetalningstid skiljer sig åt för olika snabblån. Vissa långivare erbjuder kortare löptider som börjar på 1 – 3 månader och sträcker sig sedan upp till maximalt 6 år. Kostnaden påverkas av hur länge du vill låna pengarna, eftersom du hela tiden betalar ränta på lånet. Samtidigt är det en avvägning att inte ha en allt för kort återbetalningsperiod. Ju kortare löptid desto mer är du tvungen att återbetala varje månad i amortering på lånet, samtidigt som en längre löptid ger en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad.
  • Snabblån utan UC. Snabblånegivarna använder oftast sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC (Upplysningscentralen). Anledningen till att många låntagare vill låna pengar utan UC, är för att UC registrerar varje kreditupplysning som görs – vilket påverkar ditt kreditbetyg och kan minska möjligheterna att bli beviljad ett framtida lån.
  • Säkerhet för lånet. Ett snabblån är i regel utan säkerhet (s.k. blancolån). Du som låntagare har istället fullt betalningsansvar för eventuella skulder.

När du slutligen hittat ett snabblån som du är intresserad av, så kan du få mer information genom att klicka på knappen [Ansök »] till höger i verktyget ovan. Du kommer då till låneföretagets webbplats där du bl a kan ansöka direkt och hitta mer information om hur du går vidare för att låna pengar. 

Sammanfattning: Snabblån

Det uppstår ofta situationer när man som privatperson kan vara i behov av att låna pengar snabbt. Att hitta det bästa sms-lånet på nätet är inte helt lätt då det finns många långivare att välja mellan. Om du fortfarande är osäker efter att ha provat det digitala verktyget, så kan du alltid undersöka om något av lånen under kategorin Populära snabblån högre upp på sidan skulle passa dig? Det är lån som tillhör Sveriges mest populära och bästa snabblån och sms-lån. De finns vanligtvis också med i topplistan när våra användare väljer snabblån och lämnar ett kundbetyg. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi att du jämför avgifter, villkor och läser på om varje långivare för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilket snabblån som kan fungera bäst för din situation.

Vanliga frågor & svar om snabblån

Långivarna på den svenska snabblånemarknaden erbjuder lån från 500 kr upp till 50,000 kr. 

Du väljer själv vilket belopp du vill ansöka om och vilken återbetalningstid du önskar att ha på lånet.

Räntorna för snabblån och sms-lån varierar mellan olika aktörer och baseras på den kreditbedömning som görs på dig vid ansökningstillfället.

Vanligtvis ligger de nominella räntorna på ca 8,90 – 39,95 % per år beroende på din kreditprofil och risk. Utöver ränta tillkommer ibland även en uppläggningsavgift samt aviseringsavgift.

Då snabblån oftast har en kort återbetalningstid så blir den effektiva årsräntan (inkl ränta och övriga avgifter) relativt hög jämfört med ett vanligt privatlån. Skall man låna lite större belopp under en längre tid, så är det i de flesta fall bättre att ansöka om ett vanligt privatlån.

De flesta långivare betalar ut lånet direkt samma dag eller dagen efter kreditansökan har blivit beviljad, lite beroende på vilken bank du har.

Ja, långivaren tar en kreditupplysning på dig och gör en bedömning av din kreditvärdighet. De kontrollerar bl a aktuell inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har haft någon betalningsanmärkning.

I de flesta fall görs kreditupplysningen hos Creditsafe eller Bisnode. Många snabblåneföretag undviker att använda UC – då UC registrerar varje kreditupplysning, vilket påverkar ditt kreditbetyg och kan minska möjligheterna att bli beviljad ett framtida lån

Du betalar varje månad ränta tillsammans med amortering (återbetalning) av lånet.

Flera långivare erbjuder en smidig process där lånet återbetalas via autogiro.

Lendify

Det nya sättet att låna eller spara pengar - läs mer »

Lendify kopplar samman investerare och låntagare, skär bort banken och skapar en mer effektiv lånemarknad som alla vinner på. Prova du också!