Jämför låneförmedlare

Behöver du låna pengar och vill jämföra vilken låneförmedlare som är bäst? Moneymaster.se listar de bästa låneförmedlarna för dig som letar efter den lägsta räntan och de bästa lånevillkoren. Med vår tjänst kan du jämföra olika låneförmedlare för privatlån.

Jämför olika låneförmedlare

Vi listar de mest populära låneförmedlarna

Högst betyg

Vilken låneförmedlare har högst kundbetyg?

Lägre lånekostnader

Hitta låneförmedlaren med bäst villkor

Jämför och hitta bästa låneförmedlaren

Enkel och snabb låneprocess

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag som agerar som mellanhand mellan låntagare och långivare. Låneförmedlaren hjälper dig som privatperson att ansöka om lån och jämföra räntor och låneerbjudande hos flera olika banker och låneinstitut. Låneprocessen är oftast snabb och smidig och du får en sammanställning med beviljade lån och villkor vanligtvis inom 24 timmar. För att hjälpa dig att välja den bästa låneförmedlaren, så har vi listat de främsta förmedlarna nedan så att du kan jämföra:

POPULÄRA LÅNEFÖRMEDLARE

4.5 av 19 röster

Zmarta logo

Ränta från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

3,54 %

0 kr

5,000 – 600,000 kr

1 – 15 år

Ja

 

EGENSKAPER OCH KRAV

• Snabb ansökningsprocess

• Samarbete med > 25 långivare 

• Årsinkomst: min 100,000 kr

• Åldersgräns: min 18 år

• Utbetalning: 3 – 5 dagar

BETALNINGSANMÄRKNING

Nej

4.7 av 32 röster

Lendo

Ränta från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

2,90 %

0 kr

10,000 – 600,000 kr

1 – 15 år

Ja

 

EGENSKAPER OCH KRAV

• Mkt populär låneförmedlare

• Låg räntenivå

• Årsinkomst: min 100,000 kr

• Åldersgräns: min 18 år

• Utbetalning: 2 – 5 dagar

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.4 av 15 röster

DIREKTO

Ränta från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Kreditupplysning:

 

2,95 %

0 kr

10,000 – 500,000 kr

1 – 15 år

Ja

 

EGENSKAPER OCH KRAV

• Kostnadsfritt och svar inom 24 tim

• Accepterar betalningsanmärkning

• Årsinkomst: min 100,000 kr

• Åldersgräns: min 20 år

• Utbetalning: 1 – 2 dagar

BETALNINGSANMÄRKNING

JaJämför låneförmedlare

Jämför och se vilken låneförmedlare som passar dig bäst!

Med vårt digitala verktyg nedan kan du jämföra olika låneförmedlare och enkelt hitta det bästa privatlånet när du vill låna pengar. Du väljer lånebelopp och önskad återbetalningstid, så sorterar vårt verktyg automatiskt fram de bästa förslagen för dig. Du kan filtrerar och sorterar på olika parametrar och villkor. 

Välj lånebelopp: 123
Återbetalningstid: 123
Sortera på:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns ingen matchning. Sök igen
Visa fler resultat

Allmänt: Presenterad månatlig betalning och totalkostnad ovan är exempel och visar vad den månadsvisa återbetalningen kan vara för en person med mycket god kreditvärdighet. Verklig ränta och kostnad hos långivaren kommer att baseras på den kreditbedömning som görs vid ansökningstillfället. Låneexempel: vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.

Tips när du jämför låneförmedlare!

När du jämför låneförmedlare är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån ditt lånebehov och vad du vill låna pengar till. Att ansöka om lån via en låneförmedlare är inte bindande. Fördelen med att använda en låneförmedlare är att endast en kreditupplysning görs och det är helt kostnadsfritt att använda tjänsten.

Du kan jämföra olika låneförmedlare med varandra för att därefter avgöra vilken förmedlare som skulle fungera bäst för dig. Med verktyget ovan kan du sortera på flera olika parametrar och även få mer information om resp låneförmedlare.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför låneförmedlare och vill låna pengar är:

 1. Antal banker? De flesta låneförmedlare inhämtar information om dig baserad på den kreditupplysning som görs och utifrån din ansökan. Sedan skickar de ut informationen till det nätverk av banker och låneinstitut som de samarbetar med. De flesta låneförmedlare har samarbete med över 20 banker och kreditinstitut. Ju fler banker låneförmedlaren samarbetar med, desto högre är chansen att du skall få ett riktigt bra låneerbjudande. Lendo tillhör en av Sveriges mest populäraste låneförmedlare, med ett stort nätverk av banker och långivare.
 2. Kreditupplysning. Alla låneförmedlare på den svenska marknaden tar kreditupplysning på den sökande. Men fördelen med låneförmedlare är att det bara görs en (1) kreditupplysning på dig, istället för flera kreditupplysningar om du ansökt om lån direkt hos flera olika banker.
 3. Lånevillkor. Lånevillkoren har en stor betydelse när du jämför olika privatlån, även via en låneförmedlare. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som låneförmedlaren presenterar.
 4. Lånebelopp? Hur mycket pengar får du låna? Alla låneförmedlare och långivare har en fastställd begränsning vad gäller minsta och största möjliga lånebelopp. Välj därför en låneförmedlare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov.

Välj den låneförmedlare som passar dig bäst

Efter att du har sorterat fram de bästa villkoren hos olika låneförmedlare, så skall du välja den förmedlare som är lämpligast utifrån dina förutsättningar. Det kan då vara bra att utgå från:

 • Kundbetyg. Då tjänsteförmedling är en relativt standardiserad produkt och skiljer sig inte så mycket mellan olika aktörer, så kan det vara bra att utgå från kundbetyg och omdöme när du väljer låneförmedlare. Du bör välja den förmedlaren som har ett högt kundbetyg i kombination med de bästa villkoren. 
 • Löptid. Längden på möjlig återbetalningstid skiljer sig något åt för olika låneförmedlare. Kostnaden för lånet påverkas av hur länge du vill låna pengarna, eftersom du hela tiden betalar ränta på lånet. Samtidigt är det en avvägning att inte ha en allt för kort återbetalningsperiod. Ju kortare löptid desto mer är du tvungen att återbetala varje månad i amortering på lånet, samtidigt som en längre löptid ger en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad. Du kan pröva dig fram med vårt verktyg ovan.
 • Betalningsanmärkning. De flesta låneförmedlare ställer krav på att du som privatperson inte får ha några betalningsanmärkningar för att du skall kunna ansöka om lån via deras tjänst. Men vissa låneförmedlare beviljar även ansökningar om du har en betalningsanmärkning. Om din ekonomi och inkomstsituation ser bra ut i övrigt, så kan det gå att bli beviljad en låneansökan trots att du har en betalningsanmärkning.

När du slutligen hittat en låneförmedlare som du är intresserad av, så kan du få mer information genom att klicka på knappen [Ansök nu »] till höger i verktyget ovan. Du kommer då till låneförmedlarens webbplats där du bl a kan ansöka direkt och hitta mer information om hur du går vidare för att låna. 

Sammanfattning: Låneförmedlare

Det uppstår ofta situationer när man som privatperson kan vara i behov av att låna pengar. Att hitta det bästa lånet på nätet är inte helt lätt då det finns många långivare att välja mellan. Att då använda sig av en låneförmedlare kan vara en god idé. Låneförmedlaren hjälper dig att ta in offerter och sammanställer sedan erbjudanden från flera olika banker och långivare. 

Om du fortfarande är osäker på vilken låneförmedlare du skall välja, så kan du alltid undersöka om någon av förmedlarna under kategorin Populära låneförmedlare högre upp på sidan skulle passa dig? Det är välkända företag som tillhör Sveriges mest populära och bästa låneförmedlare. De finns vanligtvis också med i topplistan när våra användare väljer förmedlare och lämnar ett kundbetyg. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi att du jämför villkor och läser på om varje låneförmedlare och långivare för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilket lån som kan passa bäst för dig.

Vanliga frågor & svar om låneförmedlare

En låneförmedlare hjälper dig att inhämta offerter från en rad olika banker och låneinstitut. Låneförmedlaren agerar som mellanhand mellan låntagare och långivare.

Efter att du har ansökt om ett lån och angivit övriga uppgifter på låneförmedlarens webbsida, så kommer låneförmedlaren att ta en kreditupplysning på dig och sammanställa ett ansökningsunderlag. Detta underlag skickas över till de banker som låneförmedlaren samarbetar med. Låneförmedlaren erhåller sedan olika låneerbjudanden från bankerna, som sammanställs. Slutligen skickar låneförmedlaren över resultatet till dig.

Att använda en låneförmedlare är kostnadsfritt. Låneförmedlaren får betalt av långivaren för förmedlingsuppdraget.

Räntorna för olika lån varierar mellan olika aktörer och baseras på den kreditbedömning som görs på dig vid ansökningstillfället.

Vanligtvis ligger räntorna för privatlån på ca 2,95 – 19,95 % per år beroende på din kreditprofil och risk.

De flesta långivare har möjlighet att betala ut lånet inom ca 1-3 arbetsdagar. 

Ja, låneförmedlaren tar en kreditupplysning på dig. Fördelen med att använda en låneförmedlare är att det bara görs en (1) kreditupplysning på dig, istället för flera kreditupplysningar om du ansökt om lån direkt hos flera olika banker.

I de flesta fall görs kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC).

Kraven och villkoren varierar mellan olika låneförmedlare, vi rekommenderar därför att du läser igenom villkoren för respektive låneförmedlare.

Generellt gäller följande krav:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Du måste vara skriven och folkbokförd i Sverige.
 • Du måste ha någon typ av inkomst från antingen arbete eller pension.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minst 100,000 kr.
 • Du du får inte ha någon innestående skuld hos Kronofogden. Däremot accepterar flera låneförmedlare betalningsanmärkningar.
Lendify

Det nya sättet att låna eller spara pengar - läs mer »

Lendify kopplar samman investerare och låntagare, skär bort banken och skapar en mer effektiv lånemarknad som alla vinner på. Prova du också!