Hitta bästa företagslånet

Är du småföretagare och vill veta vilket som är det bästa företagslånet? Moneymaster.se listar de bästa företagslånen för dig som letar efter bra lånevillkor och en snabb ansökningsprocess. Med vår tjänst kan du jämföra kostnader och villkor för olika företagslån.

Jämför olika företagslån

Vi listar de mest populära företagslånen

Högst betyg

Vilket företagslån har högst kundbetyg?

Lägre lånekostnader

Hitta företagslånet med bäst villkor

Egenföretagare jämför bästa företagslånet med iphone

Digital och snabb låneprocess

Vad är ett företagslån?

Företagslån är ett lån som är riktade till små och medelstora företag som är i behov av en finansieringslösning när de t ex behöver förnya tillgångar, expandera verksamheten eller har fått tillfälligt problem med likviditeten. Det finns idag flera aktörer som erbjuder dig som egenföretagare möjlighet att låna pengar online. Låneprocessen är oftast snabb och smidig. För att hjälpa dig att välja det bästa företagslånet, så har vi listat de främsta långivarna nedan så att du kan jämföra:

POPULÄRA FÖRETAGSLÅN

4.5 av 13 röster

qred företagslån logo

Månadsavgift från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Låneperiod:

Typ av firma:

 

1,49 %

0 kr

10,000 – 500,000 kr

3 – 12 månader

Alla

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Fast ränta/månadsavgift

• Ansökan ej bindande

• Snabb utbetalning

• Möjlighet betala med Swish

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.4 av 11 röster

froda foretagslan

Månadsavgift från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Låneperiod:

Typ av firma:

 

1,10 %

0 kr

10,000 – 2,000,000 kr

1 – 24 månader

Alla

 

EGENSKAPER

• Utan säkerhet

• Fast ränta/månadsavgift

• Ansökan ej bindande

• Kreditupplysning: Bisnode

• Återbetalning via autogiro

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.2 av 5 röster

Likvid logo

Månadsavgift från:

Startavgift:

Lånebelopp:

Låneperiod:

Typ av firma:

 

Individuell 

0 kr

10,000 – 500,000 kr

1 – 12 månader

Alla

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Fast ränta/månadsavgift

• Ansökan ej bindande

• Utbetalning oftast samma dag

• Inga dolda avgifter

BETALNINGSANMÄRKNING

JaJämför företagslån

Jämför och se vilket företagslån som passar ditt företag bäst

Med vårt digitala verktyg nedan kan du jämföra olika företagslån och enkelt hitta det bästa företagslånet för ditt bolag. Du väljer lånebelopp och önskad återbetalningstid, så sorterar vårt verktyg automatiskt fram de bästa förslagen för dig. Du kan filtrerar och sorterar på olika parametrar och villkor. 

Välj lånebelopp: 123
Återbetalningstid: 123
 • Filtrera för:
 • Endast låneförmedlare
 • Med betalningsanmärkning
 • Lån med UC
Sortera på:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns ingen matchning. Sök igen
Visa fler resultat

Allmänt: Presenterad månatlig betalning och totalkostnad ovan är exempel och visar vad den månadsvisa återbetalningen kan vara vid mycket god kreditvärdighet. Verklig ränta och kostnad hos långivaren kommer att baseras på den kreditbedömning som görs vid ansökningstillfället. 

Tips när du jämför företagslån!

När du jämför företagslån är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån ditt företags lånebehov. Du kan jämföra olika långivare med varandra för att därefter avgöra vilket företagslån som skulle fungera bäst för er situation. Med verktyget ovan kan du sortera på flera olika parametrar och även få mer information om resp långivare.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför företagslån är:

 1. Hur beräknas räntan? Räntan eller månadsavgiften är kostnaden som ditt företag betalar för att få låna pengar genom ett företagslån. Det vanligaste är att ränteavgiften bestäms individuellt och varierar beroende på den kreditbedömning som görs av din verksamhet i samband med ansökan. Kostnaden eller räntan beräknas vanligtvis som en årlig avgift i procent (%) eller som en månadsavgift (i %) på utestående lånebelopp eller totalt belopp. Räntan eller månadsavgiften betalar du sedan varje månad tillsammans med återbetalning av lånet.
 2. Jämför den effektiva räntan! Det är viktigt att undersöka och jämföra hur stor den totala kostnaden för lånet blir. Detta görs genom att jämföra den s.k. effektiva räntan. Den effektiva räntan av ett lån visar avgiftsnivån i procent per år och inkluderar räntan på lånet + övriga avgifter (såsom ev. uppläggningsavgift, aviseringsavgift). Genom att jämföra den effektiva räntan undviker du att luras av ”lockpriser” från olika aktörer och får då en korrekt bild av den verkliga kostnaden för de företagslån du jämför.
 3. Lånevillkor och krav? Lånevillkoren har en stor betydelse när du jämför olika företagslån. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som du är intresserad av. Kraven på dig som företagare skiljer sig något åt mellan de olika långivarna. Undersök därför vilka krav långivarna ställer på dig som företagare när det gäller t ex antal verksamhetsår, säkerhet/borgen och om du måste vara folkbokförd i Sverige eller inte?
 4. Lånebelopp?  Alla långivare har en fastställd begränsning vad gäller minsta och största möjliga lånebelopp. Välj därför en långivare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov. Vanligtvis baseras sedan maximalt lånebelopp på den kreditbedömning som görs av ditt företag och som då bl a tar hänsyn till företagets omsättning, lönsamhet, skuldsättning och hur kredithistoriken ser ut.
 5. Betalningsanmärkning?  De flesta långivare ställer krav på att du som egenföretagare inte får ha några betalningsanmärkningar för att du skall få låna pengar till ditt företag. Men vissa långivare beviljar även lån om du har en betalningsanmärkning. Om företagets ekonomi och lönsamhetssituation i övrigt ser bra ut så kan det gå att bli beviljad ett företagslån, trots att företaget eller du som privatperson har en betalningsanmärkning.

Välj det företagslån som passar dig bäst

Efter att du har sorterat fram de bästa villkoren hos olika långivare, så skall du välja det företagslån som är lämpligast utifrån ditt företags förutsättningar. Det kan då vara bra att utgå från:

 • Total kostnad. Den totala kostnaden är i längden den kanske viktigaste faktorn när du väljer vilket företagslån som kan passa bäst för dig. Du bör välja det lån som har lägst månadskostnad och totalkostnad. 
 • Löptid. Längden på möjlig återbetalningstid skiljer sig åt bland företagslånen. Vissa långivare erbjuder kortare löptider som börjar på 1-3 månader och sträcker sig sedan upp till maximalt 3 år. Kostnaden påverkas av hur länge du vill låna pengarna, eftersom ditt företag hela tiden betalar ränta på lånet. Samtidigt är det en avvägning att inte ha en allt för kort återbetalningsperiod. Ju kortare löptid desto mer är du tvungen att återbetala varje månad i amortering på lånet, samtidigt som en längre löptid ger en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad. Du kan prova dig fram med vårt verktyg ovan.
 • Borgen. De flesta långivare kräver ingen säkerhet för ditt företagslån, men för aktiebolag krävs det oftast att VD ingår en personlig borgen. Företrädare för handelsbolag och enskilda firmor har automatiskt personligt betalningsansvar för eventuella skulder. 

När du slutligen hittat ett företagslån som du är intresserad av, så kan du få mer information genom att klicka på knappen [Ansök nu »] till höger i verktyget ovan. Du kommer då till låneföretagets webbplats där du bl a kan ansöka direkt och hitta mer information om hur du går vidare för att låna. 

Sammanfattning: Företagslån

Det uppstår ofta situationer när du som företagare kan vara i behov av att låna pengar. Att hitta det bästa företagslånet på nätet är inte helt lätt då det finns flera olika låneaktörer att välja mellan. Om du fortfarande är osäker efter att ha provat vårt digitala verktyg, så kan du alltid undersöka om något av lånen under kategorin Populära företagslån högre upp på sidan skulle passa dig? Det är lån som tillhör Sveriges mest populära och bästa företagslån. De finns vanligtvis också med i topplistan när våra användare väljer företagslån och lämnar ett kundbetyg. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi att du jämför avgifter, villkor och läser på om varje lån för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilket företagslån som är bäst för din situation.

Vanliga frågor & svar om företagslån

Långivarna på den svenska företagslånemarknaden erbjuder företagslån från 10,000 kr upp till 2,000,000 kr. 

Som företagare väljer du själv belopp du vill ansöka om och vilken återbetalningstakt du önskar ha.

Räntorna för företagslån varierar mellan olika aktörer och baseras på den kreditbedömning som görs på dig och ditt företag vid ansökningstillfället.

Vanligtvis ligger räntorna på ca 8,00 – 45,00 % per år beroende på din kreditprofil och risk.

De flesta långivare har möjlighet att betala ut lånet redan samma dag. Men du bör räkna med att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar. 

Ja, långivaren gör en bedömning av ditt företags kreditvärdighet och de kontrollerar bl a företagets lönsamhet, skuldsättning och återbetalningsförmåga med hjälp av en kreditupplysning.

I de flesta fall görs kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC), Creditsafe eller Bisnode.

Ditt företag betalar varje månad ränta eller en fast månadsavgift tillsammans med återbetalning av lånet.

Med Qred kan du t ex betala tillbaka med Swish och Froda erbjuder en smidig process där lånet återbetalas via autogiro.

Lendify

Det nya sättet att låna eller spara pengar - läs mer »

Lendify kopplar samman investerare och låntagare, skär bort banken och skapar en mer effektiv lånemarknad som alla vinner på. Prova du också!