Hitta bästa privatlånet

Behöver du låna pengar och vill veta vilket som är det bästa privatlånet? Moneymaster.se listar de bästa privatlånen för dig som letar efter bra lånevillkor och en snabb ansökningsprocess. Med vår tjänst kan du jämföra kostnader och villkor för olika privatlån.

Jämför olika privatlån

Vi listar de mest populära privatlånen

Högst betyg

Vilket privatlån har högst kundbetyg?

Lägre lånekostnader

Hitta privatlånet med bäst villkor

Privatperson jämför bästa privatlånet med laptop

Enkel och snabb låneprocess

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån (kallas även ibland för blancolån) är ett lån utan säkerhet och som oftast är avsett för konsumtionsvaror eller om man råkar ut för en oförutsägbar händelse. Ett privatlån kan användas av en person som vill samla sina befintliga lån eller behöver låna pengar när man t ex behöver köpa någon dyrare vara (som bil, båt, mc), skall renovera köket eller vill göra en resa. Att låna pengar utan säkerhet betyder att du inte behöver pantsätta någon tillgång eller gå i borgen för lånet. Det finns idag flera aktörer som erbjuder dig som privatperson möjlighet att låna pengar online. Låneprocessen är oftast snabb och smidig. För att hjälpa dig att välja det bästa privatlånet, så har vi listat de främsta långivarna nedan så att du kan jämföra:

POPULÄRA PRIVATLÅN

4.4 av 7 röster

bynk

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

3,95 %

398 kr

10,000 – 300,000 kr

3 – 12 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• Fyra betalfria månader / år

• Kredituppl: UC och Bisnode

• Årsinkomst: min 120,000 kr

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Nej

4.3 av 9 röster

Lendo

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

2,95 %

0 kr

10,000 – 600,000 kr

1 – 15 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Låneförmedlare

• Låg räntenivå

• En kredituppl. flera låneerbjudanden

• Årsinkomst: min 100,000 kr

• Åldersgräns: min 18 år

BETALNINGSANMÄRKNING

Ja

4.3 av 7 röster

SevenDay

Ränta från:

Uppl. avgift:

Lånebelopp:

Avbetalningstid:

Autogiro:

 

3,45 %

0 kr

10,000 – 500,000 kr

1 – 12 år

0 kr

 

EGENSKAPER

• Individuell kreditbedömning

• SevenDay Prisgaranti

• Kredituppl: UC och Bisnode

• Årsinkomst: min 120,000 kr

• Åldersgräns: min 20 år

BETALNINGSANMÄRKNING

NejJämför privatlån

Jämför och se vilket privatlån som passar dig bäst

Med vårt digitala verktyg nedan kan du jämföra olika privatlån och enkelt hitta det bästa privatlånet när du vill låna pengar. Du väljer lånebelopp och önskad återbetalningstid, så sorterar vårt verktyg automatiskt fram de bästa förslagen för dig. Du kan filtrerar och sorterar på olika parametrar och villkor. 

Välj lånebelopp: 123
Återbetalningstid: 123
 • Filtrera för:
 • Utan UC
 • Lån med betalningsanmärkning
 • Endast låneförmedlare
Sortera på:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns ingen matchning. Sök igen
Visa fler resultat

Allmänt: Presenterad månatlig betalning och totalkostnad ovan är exempel och visar vad den månadsvisa återbetalningen kan vara för en person med mycket god kreditvärdighet. Verklig ränta och kostnad hos långivaren kommer att baseras på den kreditbedömning som görs vid ansökningstillfället. Låneexempel: vid tilldelat lån på 100 000 kr under 5 år, nominell ränta 8,9 %, effektiv ränta 10,28 %, uppläggningsavgift 495 kr, totalt 126 971 kr. Exemplet förutsätter att lånet betalas tillbaka med lika stora månadsbelopp på 2 116 kr under 5 år.

Tips när du jämför privatlån!

När du jämför privatlån är det viktigt att jämförelsen anpassas utifrån ditt lånebehov och vad du vill låna pengar till. Du kan jämföra olika långivare med varandra för att därefter avgöra vilket privatlån som skulle fungera bäst för din situation. Med verktyget ovan kan du sortera på flera olika parametrar och även få mer information om resp långivare.

Andra viktiga tips och saker att tänka på när du jämför privatlån och vill låna pengar är:

 1. Hur beräknas räntan? Räntan är kostnaden som du betalar för att få låna pengar genom ett privatlån. Det vanligaste är att ränteavgiften bestäms individuellt och varierar beroende på den kreditbedömning som görs av dig i samband med ansökan. Kostnaden eller räntan beräknas vanligtvis som en årlig avgift i procent (%) på utestående lånebelopp. Räntan eller månadsavgiften betalar du sedan varje månad tillsammans med återbetalning av lånet.
 2. Jämför den effektiva räntan! Det är viktigt att undersöka och jämföra hur stor den totala kostnaden för lånet blir. Detta görs genom att jämföra den s.k. effektiva räntan. Den effektiva räntan av ett lån visar avgiftsnivån i procent per år och inkluderar räntan på lånet + övriga avgifter (såsom ev. uppläggningsavgift, aviseringsavgift). Genom att jämföra den effektiva räntan undviker du att luras av ”lockpriser” från olika aktörer och får då en korrekt bild av den verkliga kostnaden inklusive alla avgifter för de privatlån du jämför.
 3. Lånevillkor och krav? Lånevillkoren har en stor betydelse när du jämför olika privatlån. Därför är det viktigt att du undersöker hur villkoren ser ut för de lån som du är intresserad av. Kraven på dig som privatperson skiljer sig något åt mellan de olika långivarna. Undersök därför vilka krav långivarna ställer på dig när det gäller t ex ålder, kredithistorik och om du måste vara folkbokförd i Sverige eller inte?
 4. Lånebelopp? Hur mycket pengar får du låna? Alla långivare har en fastställd begränsning vad gäller minsta och största möjliga lånebelopp. Välj därför en långivare som erbjuder ett lånebelopp som matchar ditt lånebehov. Vanligtvis baseras sedan maximalt lånebelopp på den kreditbedömning som görs av dig och som då bl a tar hänsyn till din inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har någon betalningsanmärkning.
 5. Betalningsanmärkning? De flesta långivare ställer krav på att du som privatperson inte får ha några betalningsanmärkningar för att du skall få låna pengar utan säkerhet. Men vissa långivare beviljar även lån om du har en betalningsanmärkning. Om din ekonomi och inkomstsituation ser bra ut i övrigt, så kan det gå att bli beviljad ett privatlån hos vissa långivare trots att du har en betalningsanmärkning.

Välj det privatlån som passar dig bäst

Efter att du har sorterat fram de bästa villkoren hos olika långivare, så skall du välja det privatlån som är lämpligast utifrån dina förutsättningar. Det kan då vara bra att utgå från:

 • Total kostnad. Den totala kostnaden är i längden den kanske viktigaste faktorn när du väljer vilket lån som kan passa bäst för dig. Du bör välja det lån som har lägst månadskostnad och totalkostnad. 
 • Löptid. Längden på möjlig återbetalningstid skiljer sig åt för olika privatlån. Vissa långivare erbjuder kortare löptider som börjar på 6 – 12 månader och sträcker sig sedan upp till maximalt 15 år. Kostnaden påverkas av hur länge du vill låna pengarna, eftersom du hela tiden betalar ränta på lånet. Samtidigt är det en avvägning att inte ha en allt för kort återbetalningsperiod. Ju kortare löptid desto mer är du tvungen att återbetala varje månad i amortering på lånet, samtidigt som en längre löptid ger en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad. Du kan pröva dig fram med vårt verktyg ovan.
 • Borgen. De flesta långivare kräver ingen säkerhet för ditt privatlån, eftersom det är ett s.k. blancolån. Du som låntagare har istället fullt betalningsansvar för eventuella skulder. 

När du slutligen hittat ett privatlån som du är intresserad av, så kan du få mer information genom att klicka på knappen [Ansök nu »] till höger i verktyget ovan. Du kommer då till låneföretagets webbplats där du bl a kan ansöka direkt och hitta mer information om hur du går vidare för att låna. 

Sammanfattning: Privatlån

Det uppstår ofta situationer när man som privatperson kan vara i behov av att låna pengar. Att hitta det bästa privatlånet på nätet är inte helt lätt då det finns många långivare att välja mellan. Om du fortfarande är osäker efter att ha provat vårt digitala verktyg, så kan du alltid undersöka om något av lånen under kategorin Populära privatlån högre upp på sidan skulle passa dig? Det är lån som tillhör Sveriges mest populära och bästa privatlån. De finns vanligtvis också med i topplistan när våra användare väljer privatlån och lämnar ett kundbetyg. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi att du jämför avgifter, villkor och läser på om varje långivare för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilket privatlån som är bäst för din situation.

Vanliga frågor & svar om privatlån

Långivarna på den svenska privatlånemarknaden erbjuder lån från 5,000 kr upp till 600,000 kr. 

Du väljer själv lämpligt belopp du vill ansöka om och vilken återbetalningstakt du önskar att ha på lånet.

Räntorna för privatlån varierar mellan olika aktörer och baseras på den kreditbedömning som görs på dig vid ansökningstillfället.

Vanligtvis ligger räntorna på ca 2,95 – 19,95 % per år beroende på din kreditprofil och risk.

De flesta långivare har möjlighet att betala ut lånet redan samma dag. Men du bör räkna med att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar. 

Ja, långivaren tar en kreditupplysning på dig och gör en bedömning av din kreditvärdighet. De kontrollerar bl a aktuell inkomst, kredithistorik, övriga lån och om du har haft någon betalningsanmärkning.

I de flesta fall görs kreditupplysningen hos Upplysningscentralen (UC), Creditsafe eller Bisnode.

Du betalar varje månad ränta tillsammans med amortering (återbetalning) av lånet.

Flera långivare erbjuder en smidig process där lånet återbetalas via autogiro.

Lendify

Det nya sättet att låna eller spara pengar - klicka här >>

Lendify kopplar samman investerare och låntagare, skär bort banken och skapar en mer effektiv lånemarknad som alla vinner på. Prova du också!